Werkwijze Paardenfotografie Nederland

Fotoreportages – werkwijze

Intakegesprek

Wanneer je je paard door mij wilt laten fotograferen,vind ik het heel belangrijk dat je wensen duidelijk zijn. Daarom kunnen we een telefonisch of persoonlijk intakegesprek inplannen. Tijdens dit intakegesprek kun je me iets over je paard vertellen en de reden waarom je fotoreportage wilt laten maken, zodat ik weet wat jouw verwachtingen zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Heb je een prachtig paard, waarbij je juist die schoonheid wilt laten vastleggen.
  • Wil je juist het karakter van je paard terugzien in de foto’s.
  • Laat je de foto’s maken voor het verkopen van je paard.
  • Is je paard op leeftijd en wil je een mooie herinnering voor als hij/zij er ooit niet meer is.
  • Wil je portretten van jullie beiden of juist van je kind met zijn/haar paard/pony.
  • Wil je rijfoto’s om te laten zien hoe goed het gaat.

Kortom, er zijn allerlei redenen om je paard te willen laten vereeuwigen en hoe meer ik weet, hoe persoonlijker de fotoreportage wordt.

Tijdens het intakegesprek vertel ik tevens hoe je jezelf en het paard het beste kunt voorbereiden op de fotoshoot.

Locatiescouting

Voorafgaand aan de fotoreportage loop ik eerst even samen met je over het terrein om te zien waar de beste locaties voor de fotoshoot zijn en wat wel en niet mogelijk is voor je paard in verband met de veiligheid.

Levering

Na de fotoshoot probeer ik altijd de foto’s zo snel mogelijk af te leveren, maar wil ik er ook voldoende aandacht aan besteden om de foto’s zo mooi mogelijk te maken. De eerste fase is een snelle bewerking, meestal binnen 7 dagen, waarna je een link krijgt om de foto’s te kunnen beoordelen en mij te laten weten welke foto’s je wilt nabestellen. Daarna bewerk ik de foto’s verder om ze helemaal klaar te maken. Het eindresultaat kun je binnen 4 weken na de fotoshoot verwachten, ervan uitgaande dat je zelf ook tijdig hebt gereageerd.