Paardenfotografie tijdens de SGW Middenbeemster

Op 12 en 13 maart jongstleden vond op het terrein van de Beemster Ruiters een samengestelde wedstrijd plaats, georganiseerd door Stal Maarse te Middenbeemster. Het betrof een oefenparcours voor de cross en er was dus geen dressuur of springparcours

PAARDENFOTOGRAFIE TIJDENS EVENEMENTEN

Als paardenfotograaf bezoek ik regelmatig op eigen initiatief dit soort evenementen, gewoon omdat ik dat ook leuk vind. Ik bevind me nu eenmaal graag tussen de paarden en mijn paardenfotografie brengt me in contact met andere disciplines in de paardensport dan de dressuur, die ik zelf jarenlang beoefende.

Ik besloot dus op 13 maart naar dit evenement toe te gaan. Hoewel het behoorlijk koud was en er een frisse wind waaide, werkte het weer het hele weekend goed mee. Het was zonnig en droog, dus wat kun je meer willen op een dag halverwege maart.

VOOR DE PAARDENFOTOGRAFIE KIJK IK ANDERS NAAR HET PARCOURS DAN DE DEELNEMERS

Het parcours was gebouwd in een – laten we zeggen – hele grote buitenbak. De bodem was dus ook erg goed. De hindernissen waren gevarieerd en voor verschillende niveaus geschikt, omdat ze aangepast konden worden.

Toch prefereer ik als paardenfotograaf een parcours dat echt in het veld is gebouwd. Dat geeft mij meer de gelegenheid de hindernissen apart te fotograferen, waardoor ook de achtergrond rustiger wordt. Het nadeel daarvan is, dat je veel meer moet lopen om diversiteit in de foto’s te houden en de meest spectaculaire hindernissen allemaal te fotograferen.

Voor de deelnemers was het echter een zeer geslaagd evenement. Als een deelnemer moeite had met een hindernis of van het paard viel, dan was hij of zij wel voor de wedstrijd uitgeschakeld, maar kreeg wel de kans het paard met de hindernis bekend te maken of het parcours later nog eens te kunnen springen. Op die manier was het dus een echt oefenparcours en konden de deelnemers ervaring opdoen voor het echte werk.

EEN GESLAAGD EVENEMENT

Voor mij als paardenfotograaf en voor de andere toeschouwers was het programma voldoende afwisselend om het boeiend te houden.

Aan het eind van de dag ging ik naar huis met weer een heleboel foto’s. Dat levert ook wel weer een heleboel werk op, want als professioneel paardenfotograaf besteed ik veel aandacht aan de foto’s die ik publiceer. Als mensen echter foto’s willen nabestellen doe ik er nog een schepje bovenop, want ik vind het erg belangrijk dat mijn klanten iets moois krijgen.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Mocht je dus op deze dag zijn gestart en willen weten of ik je heb gefotografeerd, neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Enkele foto’s zijn gepubliceerd op mijn Facebookpagina: www.facebook.com/bettylouluykenfotografie.

GEEF JE REACTIE

Voor paardenliefhebbers in het algemeen: laat me in een reactie onderaan dit blogartikel weten of je een eigen paard hebt en welke tak van de paardensport je beoefent of dat je puur recreatief rijdt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *