Een professionele fotoshoot met paarden, wat gebeurt er dan?

Veel mensen die hun paard willen laten fotograferen vragen zich af wat er nu precies gebeurt tijdens een fotoshoot met paarden, waar je aan moet denken en waarom je een professional zou moeten inhuren om je paard(en) of veulen te laten fotograferen. Daarom begin ik vandaag met een kleine serie om dat duidelijk te maken.

Deel 1 – Paardenfotografie: De voorbereiding voor de fotoshoot

  • Paardenfotografie is emotie. De foto’s uit een fotoshoot zijn met name later zeer dierbaar. Daarom is het belangrijk om buiten de gebruikelijke kiekjes af en toe een professional in te huren om iets onvergetelijks over te houden.
  • Bepaal de precieze reden waarom je professionele foto’s wilt hebben. Er zijn verschillende facetten aan het leven van je paard (bijv. vrijheid in de wei, verzorgd worden, gereden worden, de band met jou, wedstrijden). Het kan ook zijn dat je je paard wilt verkopen en daarom goede foto’s nodig hebt. Je zult dus van tevoren moeten bepalen wat je vastgelegd wilt hebben en waarom.
  • Wanneer je dat bepaald hebt, bespreek dat uitgebreid met de fotograaf. Het is belangrijk dat de fotograaf jouw beweegredenen kent. Dat houdt in dat de fotograaf weet waarop hij/zij moet letten. Gaat het bijvoorbeeld om de band die jij met je paard hebt, dan zal de fotograaf een bepaalde sfeer of gezichtsuitdrukking willen vastleggen. Gaat het je om de schoonheid van je paard, laat de fotograaf dan zo goed mogelijk weten wat jij zo mooi vindt aan je paard. De fotograaf heeft dan technieken om die schoonheid zo goed mogelijk uit te laten komen op een foto.
  • Zorg dat de tijd van de fotograaf zo optimaal mogelijk wordt benut. Als je meer facetten van het leven van je paard vastgelegd wilt hebben, bijvoorbeeld weidefoto’s en rijfoto’s, bedenk dan van tevoren of je dat op dezelfde dag wilt laten doen of op verschillende dagen.
  • In het eerste geval betekent het wel dat je dan tijd nodig hebt om je paard rijklaar te hebben. Voor de fotograaf is het belangrijk dat te weten. De fotograaf kan dan bijvoorbeeld deze tijd benutten om op een laptop alvast een grove selectie te maken van de foto’s die al gemaakt zijn. Uiteraard kun je ook een stalgenoot vragen of hij/zij misschien ook een paar foto’s wil hebben. In dat laatste geval is het belangrijk dat je stalgenoot dat ook van tevoren weet en zijn/haar paard voor de minishoot voorbereid kan hebben. Bespreek het een en ander van tevoren met de fotograaf. Misschien heeft hij/zij nog ideeën waar je zelf niet aan hebt gedacht.

Heb je nog vragen, aanvullingen of commentaar, laat het mij dan weten via onderstaand reactieformulier. Ik ben erg benieuwd of jullie hier iets aan hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *