Een professionele fotoshoot met paarden, wat gebeurt er dan?

Veel mensen die hun paard willen laten fotograferen vragen zich af wat er nu precies gebeurt tijdens een fotoshoot met paarden, waar je aan moet denken en waarom je een professional zou moeten inhuren om je paard(en) of veulen te laten fotograferen. Vandaag het tweede deel over de voorbereiding op de dag zelf.

Deel 2 – De voorbereiding voor de fotoshoot op de dag zelf

• Op de dag van de paardenfotografie zelf is het van essentieel belang, dat je je paard hebt voorbereid . Wanneer je bijvoorbeeld je paard gefotografeerd wilt hebben in de wei, wil je dan dat hij er natuurlijk op staat (eventueel met modder van het rollen) of moet hij er op zijn mooist uitzien. Dat is een bewuste keuze, waarbij de professionele paardenfotograaf je kan helpen om dat te bepalen.
• Zorg dat je paard in de juiste stemming is voor de foto’s. Laat hem niet eerst uren in de wei als je graag actiefoto’s in de wei wilt hebben of zorg dat de meeste energie eruit is als je portretfoto’s wilt laten nemen op een plek waar je paard niet dagelijks komt of als je een paard hebt, die van nature druk is.
• Als je zelf ook op de foto’s komt, zorg dan dat je uiterlijk daarop is aangepast. Zie er verzorgd uit, maar doe geen dingen die je anders ook niet doet. Als je nooit (zware) make-up draagt, doe dat dan ook niet voor de fotoshoot. Je kunt natuurlijk altijd een klein beetje toepassen, maar jij moet wel jij blijven. Let er ook op dat je kleding op elkaar is afgestemd en niet al te druk met allerlei kleuren. Kleur in een foto kan heel leuk werken, maar kan ook afleiden van het onderwerp. Ook daarbij kan de professionele paardenfotograaf je helpen.
• Als je rijfoto’s laat maken, zorg er dan voor dat het harnachement schoon en heel is.
• Wanneer je mij als fotograaf inhuurt, is het mogelijk dat ik je tijdens het maken van rijfoto’s help om het paard zo goed mogelijk voor de foto te laten lopen. Bepaal van tevoren of je dat op prijs stelt of dat je liever hebt dat ik me er niet mee bemoei.
• Zorg dat de tijd van de fotograaf zo optimaal mogelijk wordt benut. Wil je bijvoorbeeld dat je paard er op zijn mooist uitziet, zorg er dan voor dat hij helemaal klaar staat als de fotograaf komt. Dat betekent niet, dat een fotograaf niet heel even ergens op kan wachten, maar het moet niet zo zijn dat je het paard nog helemaal gepoetst en getoiletteerd moet worden als de fotograaf komt.

Vragen of opmerkingen

Heb je nog vragen, aanvullingen of commentaar, laat het mij dan weten via onderstaand reactieformulier. Ik ben erg benieuwd of jullie hier iets aan hebben.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Deel 2 van mijn serie over wat er gebeurt tijdens een professionele fotoshoot met paarden is te lezen op het  blog […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *