Paardenfotografie bij de SGW Amsterdamse Bos

Evenement Paardenfotografie bij de SGW Amsterdamse Bos

Op 1,2 en 3 april 2016 werd in het Amsterdamse Bos voor de tweede keer een samengestelde wedstrijd georganiseerd. Vorig jaar was ik ook een dag aanwezig bij de cross en ook dit jaar besloot ik de wedstrijd te bezoeken op zaterdagmiddag 2 april.

Iets betere weersomstandigheden voor de paardenfotografie

Vorig jaar was het weer heel somber en regende het ook af en toe. Dit jaar oogde het allemaal wat vriendelijker en kwam ook het zonnetje af en toe even om een hoekje kijken. In het bos is het sowieso altijd wat donker, dus de ISO-waarden moeten flink omhoog. Maar het was prettig dat het in ieder geval droog was en iets minder koud. Door het zonnetje waren de foto’s uiteindelijk ook wat minder somber. De weersvoorspellingen waren beter dan het weer uiteindelijk was en ik hoorde dan ook best een aantal mensen iets zeggen in de trant van: “Ik had wel wat meer aan kunnen trekken”.

Spectaculaire foto’s

Voor de paarden was het weer uitstekend en de bodem in het bos was prima op de meeste plekken. Vaak werd er rond de hindernissen ook nog even geharkt als er een aantal paarden over de hindernis waren gegaan. De waterbak zorgde natuurlijk weer voor spectaculaire foto’s, hetzij door de manier waarop de paarden de waterbak in gingen of de manier waarop ze erdoorheen gingen. Vlak erna stond een hindernis. Op zich was die niet bijzonder, maar doordat de paarden net door de waterbak waren gegaan, leverde dat toch ook spectaculaire foto’s op.

De sfeer tijdens de cross

Ik vond de sfeer tijdens de cross uitstekend, net als vorig jaar eigenlijk. Het publiek kon het parcours gewoon meelopen en ook de deelnemers vond je terug in het veld, zowel als ze nog moesten rijden als wanneer ze al klaar waren. Bij een aantal deelnemers viel het mij in het bijzonder op dat het plezier eraf spatte. Een van de jonge deelnemers kwam langs onder het constant prijzen van haar paard. Ik vind dat geweldig om te zien, want ik zie het ook wel eens anders: ruiters/amazones die vinden dat hun paard niets goed doet, terwijl het toch meestal aan de ruiter/amazone ligt.

Een geslaagd evenement

Al met al was het een geslaagd evenement voor zover ik dat kon beoordelen. Ik kon er helaas op de zondag niet bij zijn, omdat ik gepland had naar een menwedstrijd te gaan, waarover later meer in mijn blog.

Jouw mening

Was je ook aanwezig op dit evenement, als deelnemer of als toeschouwer? Geef hieronder je commentaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *