Kampioen tuigpaard

Dag van het Tuigpaard 2016

Op zaterdag 18 juni jl. ging ik voor de tweede keer naar de Dag van het Tuigpaard op het terrein van de Castellum Ruiters in Valkenburg (ZH). Ik ging opnieuw, omdat ik vorig jaar enorm van het evenement had genoten. Helaas was het weer dit jaar minder mooi, maar toch bleef het lange tijd droog en kon ik opnieuw genieten van al het mooie dat voorbij kwam. Als paardenfotograaf  ben ik natuurlijk altijd bezig met fotograferen en doe ik mijn uiterste best om alles zo mooi mogelijk vast te leggen.

Programma

Ook dit jaar was het weer een gevarieerd programma, waaronder een kampioensrubriek, Hackneys, een damesnummer, originele aanspanningen, Friese paarden onder het zadel, een demonstratie van politiehonden en een demonstratie over het opleiden van een tuigpaard, etc.

Serieus

De deelnemers aan de diverse rubrieken nemen hun sport heel serieus en dat was aan de soms zeer expressieve gezichten af te lezen. Hoewel de meeste paarden zich van hun beste kant lieten zien, ging het voor sommigen niet helemaal lekker. Dat is echter het risico als je een sport beoefent met een levend wezen, dat wellicht zijn of haar dag niet heeft. Voor iedere deelnemer was het naar mijn mening een leuke dag met goede resultaten of een ervaring die weer kan helpen bij de verbetering van de prestaties.

Sfeer

Zoals op vele paardenevenementen was ook hier de sfeer weer erg gemoedelijk en gezellig. Vrienden ontmoetten elkaar en ook de meegebrachte honden vermaakten zich uitstekend. Er was wat te eten en te drinken, dus iedereen was in opperbeste stemming.

Regen

Tijdens het damesnummer begon het echter behoorlijk hard te regenen en besloot ik mijn apparatuur in te pakken en naar huis te gaan. Dat vond ik jammer van het dames nummer is altijd erg charmant en later hoorde ik dat er ook nog een nummer met antieke rijtuigen was geweest, maar dat heb ik dus helaas gemist.

Foto’s

Uiteindelijk ben ik thuisgekomen met een enorme hoeveelheid foto’s en kon het selecteren beginnen, want ook bij mij zitten er natuurlijk altijd hele goede, goede, redelijke en slechte foto’s tussen. Dat is onvermijdelijk als je foto’s maakt op zo’n evenement. De onderwerpen bewegen, komen dus soms te dichtbij of er loopt ineens een andere combinatie of een persoon door het beeld. De eerste selectie heb ik inmiddels een snelle basisbewerking gegeven en zijn te zien via deze link: http://adobe.ly/28TaPfV .

Nabestellen

Uiteraard zijn de foto’s na te bestellen. Neem daarvoor contact met mij op en voor eventueel navraag naar meer foto’s van bijvoorbeeld een specifieke combinatie. Bestelde foto’s worden verder bewerkt tot mooie plaatjes.

Vertel me je eigen ervaring tijdens dit evenement

Als je bij dit evenement bent geweest als deelnemer of als bezoeker, laat me in een reactie onderaan dit blog weten wat jouw ervaringen zijn geweest.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een professionele fotoshoot met paarden, wat gebeurt er dan?

Veel mensen die hun paard willen laten fotograferen vragen zich af wat er nu precies gebeurt tijdens een fotoshoot met paarden, waar je aan moet denken en waarom je een professional zou moeten inhuren om je paard(en) of veulen te laten fotograferen. Daarom begin ik vandaag met een kleine serie om dat duidelijk te maken.

Deel 1 – Paardenfotografie: De voorbereiding voor de fotoshoot

  • Paardenfotografie is emotie. De foto’s uit een fotoshoot zijn met name later zeer dierbaar. Daarom is het belangrijk om buiten de gebruikelijke kiekjes af en toe een professional in te huren om iets onvergetelijks over te houden.
  • Bepaal de precieze reden waarom je professionele foto’s wilt hebben. Er zijn verschillende facetten aan het leven van je paard (bijv. vrijheid in de wei, verzorgd worden, gereden worden, de band met jou, wedstrijden). Het kan ook zijn dat je je paard wilt verkopen en daarom goede foto’s nodig hebt. Je zult dus van tevoren moeten bepalen wat je vastgelegd wilt hebben en waarom.
  • Wanneer je dat bepaald hebt, bespreek dat uitgebreid met de fotograaf. Het is belangrijk dat de fotograaf jouw beweegredenen kent. Dat houdt in dat de fotograaf weet waarop hij/zij moet letten. Gaat het bijvoorbeeld om de band die jij met je paard hebt, dan zal de fotograaf een bepaalde sfeer of gezichtsuitdrukking willen vastleggen. Gaat het je om de schoonheid van je paard, laat de fotograaf dan zo goed mogelijk weten wat jij zo mooi vindt aan je paard. De fotograaf heeft dan technieken om die schoonheid zo goed mogelijk uit te laten komen op een foto.
  • Zorg dat de tijd van de fotograaf zo optimaal mogelijk wordt benut. Als je meer facetten van het leven van je paard vastgelegd wilt hebben, bijvoorbeeld weidefoto’s en rijfoto’s, bedenk dan van tevoren of je dat op dezelfde dag wilt laten doen of op verschillende dagen.
  • In het eerste geval betekent het wel dat je dan tijd nodig hebt om je paard rijklaar te hebben. Voor de fotograaf is het belangrijk dat te weten. De fotograaf kan dan bijvoorbeeld deze tijd benutten om op een laptop alvast een grove selectie te maken van de foto’s die al gemaakt zijn. Uiteraard kun je ook een stalgenoot vragen of hij/zij misschien ook een paar foto’s wil hebben. In dat laatste geval is het belangrijk dat je stalgenoot dat ook van tevoren weet en zijn/haar paard voor de minishoot voorbereid kan hebben. Bespreek het een en ander van tevoren met de fotograaf. Misschien heeft hij/zij nog ideeën waar je zelf niet aan hebt gedacht.

Heb je nog vragen, aanvullingen of commentaar, laat het mij dan weten via onderstaand reactieformulier. Ik ben erg benieuwd of jullie hier iets aan hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *