Betty-Lou Luyken

Toen ik dit stukje ging schrijven, vroeg ik mij af: ‘Wat zouden mijn (toekomstige) klanten van mij willen weten?’
De zakelijke aspecten van mijn werk worden al op andere plekken op deze website besproken, maar ik vind het ook belangrijk dat mijn klanten mij als persoon een beetje leren kennen.

De reden waarom ik fotografeer

Ik houd echt van het vak van fotograaf. Ik vind het geweldig leuk om mensen blij te maken en besteed er daarom veel tijd aan mijn klanten te leren kennen en uit te zoeken wat zij nu werkelijk van mij willen.

Blijven ontwikkelen

Bovendien ben ik een behoorlijke perfectionist en wil ik altijd bijblijven met de ontwikkelingen in mijn vak, omdat het vak altijd in beweging is en ik dol ben op nieuwigheden in de fotografie. Ik lees dus veel en ben van mening dat je ook altijd van anderen kunt leren. Daarom volg ik ook regelmatig workshops van collega’s.

Mijn relatie tot dieren

Ik houd ontzettend veel van dieren: huisdieren, paarden, boerderijdieren en wilde dieren en heb mijn hele leven er veel over gelezen en ze echt bestudeerd. Ook heb ik mijn hele leven zelf dieren gehad. Ik begon met een goudhamster, daarna kwamen de katten, een paard en konijnen. Lange tijd had ik alleen nog een konijntje waar ik dol op was. Zij is inmiddels in 2017 op bijna 13-jarige leeftijd overleden.

Paarden

Toen ik 8 jaar was, werd ik met het paardenvirus besmet en heb ik uiteindelijk het paard van mijn instructeur kunnen kopen. Ik heb 21 jaar ven hem mogen genieten en hij stierf in 2001 op 29-jarige leeftijd. Ik heb veel met paarden gedaan: dressuur gereden op redelijk hoog niveau, les gegeven, mijn koetsiersbewijs gehaald en veel aandacht besteed aan de verzorging en psychologie van paarden.

Vrijwilligerswerk

Een ochtend in de week werk ik als vrijwilliger bij het dierenasiel SDO in Hoofddorp. Begin oktober 2015 heb ik als gastgezin een katje opgenomen.  Twee weken later volgde er nog één. In december besloot ik het eerste katje te houden. Voor de tweede werd een heel fijn huis gevonden. Inmiddels ben ik voor een aantal katten gastgezin geweest. Dat geeft me heel veel voldoening. Ik ben ook huisdierfotograaf. Neem eens een kijkje op mijn website huisdierfotografie-nederland.nl

Reizen

Verder ben ik dol op reizen en heb in de afgelopen jaren dan ook vele landen bezocht: Kenia, Zuid-Afrika, Rwanda, Tanzania, Costa Rica, Ecuador en de Galápagos Eilanden, Antarctica, Spitsbergen en India. Er staat nog heel wat op mijn verlanglijstje, waaronder ook een aantal plekken in Europa. Uiteraard fotografeer ik tijdens mijn reizen graag. Op die manier kan ik mijn twee liefdes – fotografie en dieren – combineren. Voor mijn foto’s van natuur en wilde dieren: luijken-naturephotography.com

Goede doelen

Ik zet me graag in voor goede doelen voor dieren. Ik schrijf artikelen, al dan niet geïllustreerd met mijn foto’s en besluit soms mijn foto’s te doneren aan een goed doel.

Nor_betty_lou_luyken

Betty-Lou Luyken